Etkili Sosyal Medya İçeriği Nasıl Hazırlanır?

 Sosyal medya araçları artık hayatımızın bir parçası haline gelmişken, bu uygulamaların doğru kullanımı da oldukça önem kazanmıştır. Sosyal medya araçlarında paylaştığımız gönderilerin, iyi etkileşim alması için bir takım noktalara dikkat etmek gerekmektedir.

Her sosyal platformun farklı içeriği olsa da görsel ve yazı içeren, twitter, instagram, facebook, linkedin, youtube görsel paylaşımı, telegram, vk, whatsapp durum  -video/story/vlog olanlar hariç tabiki- dijital medya paylaşımlarında ortak noktalar bulunmaktadır.

Bunları fazla uzatmadan kısaca bu yazımda size etkili sosyal ağ içeriklerinden bahsedeceğim,


📌 VURUCU KISA BAŞLIK (Paylaşımınızın 4-5 kelimeyle anlatan başlık mutlaka olmalı. Özetten ayırmak için BAŞLIĞI BÜYÜK HARFLERLE yazabilirsiniz. Başına da 👉💢📣🧷 gibi işaretler koyabilirsiniz.)

Kısa konu özeti yazmalısınız, 4 - 6 satırı geçmemeli.  Yani kısaca tek #paragraf olmalı. Ayrıca özette ve tüm yazılanlar arasında konunuzu özetleyen anahtar kelimelere #etiket işaretlemesi konulmalı.

daha sonra ise özeti ilgisini çekenler detayı okumak isteyecektir. Gönderinin varsa detayı yazılmalı.

Detay:

İşin detayı... Üstteki özetten ilgilenen okur bu kısmı. 

*Aşırı uzun değil, 

◘ Açıklayıcı ve 

• Bu şekilde madde başlıkları halinde olmalı.


İLETİŞİM: isim soyisim, mail, telefon  ( en son kısımda ise gönderi ile ilgili iletişim yer almalı, bu link olabilir, mail, telefon, kaynak, vb. olmalı. Bu kısım şart değil tabi. )

Ayrıca bu gönderiye içeriği anlatır yada anımsatır görsel konulmalı. Paint gibi yada basit görsel düzenleme, yazı ekleme programı ile görsele Vurucu Başlık eklenmeli. Eğer mobilde paylaşım yapıyorsanız, instagram, linkedin, facebook görsele story'de yazı eklemenize olanak sağlıyor. Bu özelliği kullanabilirsiniz.


+ BONUS BİLGİ: Gönderilerinizi oluştururken paylaşım yapacağınız sosyal medya aracının bütün özelliklerini kullanın. Ne demek istiyorum, mesela birilerini gönderiye etiketleyin, yer paylaşımını yapın, müzik konuluyorsa koyun, #etiket konuluyorsa koyun.. Bu şekilde etkileşim artacaktır. Bunlar size fırsattır ;) Boş geçmeyin.

+ BONUS BİLGİ 2: Eğer gönderinize yorum istiyorsanız, ki yorum yapılması sosyal medya algoritması olarak daha fazla kişinin görmesini sağlayacaktır.- Bu sebeple gönderinizi bitirirken, HAYIRLI OLSUN 👏, .... SİZCE NASIL? gibi insanların cevap vermesini sağlatacak şekilde olması daha iyi olacaktır..

Sizlerin de farklı önerileriniz varsa yorum olarak yazabilirsiniz :) ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaptığınız için teşekkürler..