Cloud - Bulut Teknoloji Nedir? Nasıl Kullanılır?

Disket, CD, DVD... USB Flash Bellek.. 

Bunların hangisini hatırlıyorsunuz? Evet bunlar sırayla artık bir birlerinin yerini aldı. Şimdi bunlar da kullanılmıyor. Sıradaki teknoloji CLOUD denilen BULUT TEKNOLOJİ... "Dosyalarım bulutta" diye bir muhabbet duyarsanız o neymiş ya demeyin..  :)

Peki BULUT nedir Süleyman? Nasıl kullanılır Abicim bi anlatıversen..

Bulut, dosyaları fiziksel olmayan yani dijital ortamda saklamaktır.  Bunu kullanabileceğiniz çeşitli platformlar var. Yandex Disk, Google Drive ve iCloud vb.. Bunları araştırabilirsiniz. Google Drive zaten gmail hesabınız varsa ve sık sık email atıyorsanız Ataç ettiğiniz emaile EK dosyalar oraya yükleniyordur.
Ben şahsen Yandex Disk Kullanıyorum. Bana daha düzenli geliyor. Hem emailimi karıştırmış olmuyorum. Çünkü riskli bir konu tek mail ile her hareketi yapmak. Bu arada güvenlik için telefon onayını açmayı unutmayın. Yandex, Google'a rekabet için alanını (benim 200 GB) yüksek tutuyor.

⭐ En büyük avantajı ise her yerden her zaman dosyalarınıza kolayca ulaşabiliyorsunuz. Dikkat her bilgisayarda, her telefonda açmayın hesabınızı. 
Güvenilir yerde hesabınızı açıp, dosyayı link/bağlantı olarak paylaşın.


Adım Adım Bulut Teknoloji;

1- Yandex.com.tr'ye girip mail adresi açın,
2- Açtığınız mail ile disk.yandex.com.tr'ye girin ve Bulut'unuz hazır. 
3- İstediğiniz dosyaları bu alana sürükleyip atabilirsiniz.
4- Dosyalamaya özen göstererek düzenli bir alan oluşturabilirsiniz.
Eğer biriyle paylaşmak isterseniz, İstediğiniz dosya isminin yanında bulunan ... üç nokta bölümünden yada üstte PAYLAŞ bölümünden o dosyanın linkini / bağlantısını kopyalayıp istediğiniz kişiye atabilirsiniz. İndirmek isteyen de yine üstte bulunan İNDİR bölümünden dosyalarını indirebilir.

Alıştığınızda kullanması çok basit.
Bulutta kalın, mutlu kalın.... Güvenliğinize dikkat etmeyi unutmayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaptığınız için teşekkürler..