Wi-fi Devri Bitecek ve Li-fi 'ye Geçilecek? Peki Bu Li-fi? Nedir?

Bildiğiniz gibi günümüzde hızla gelişen teknoloji, bir zamanlar bizleri hayran bırakan teknolojik gelişmelerin çok kısa sürede eski moda da kalmasına yol açmakta..

Kablolara bağlı yaşadığımız bir hayata son veren Wi-fi teknolojisi çıkışı ile bizlere özgürlük kazandırırken günümüzde bu teknolojinin de alternatifleri aranmaya başlandı. Yavaş oldukları konusunda kullanıcılarına ve teknoloji üreticilerine alternatif yöntemler aratan Wi-fi, yapılan ar-ge sonucunda çok güçlü bir rakip çıkardı.

Şangay Fudan Üniversitesi’nde yapılan çalışmalarda radyo dalgaları ile veri taşıyan Wi-fi’ye rakip olarak bildiğimiz ampuller ile data(veri)ların şuankinden 10 kat daha hızlı taşındığını denemelerde kanıtlamış durumda.



Peki Bu Li-Fi Nedir?


Wi-fi’ye güle güle dedirtecek Bu Li-fi teknolojisi büyük oranda şuan kullanılan sistemden çok daha iyi sonuç verirken, şimdilik tek bir dezavantajı bulunuyor o da; internetin sadece ampulün bulunduğu odada kullanılabilmesi ki enerji olarak alternatifi olmaması.


Başka bir deyişle şuan kullandığımız Wi-fi teknolojisinde birkaç oda uzakta da olsanız internete erişebilirken, Li-fi ile sadece ampul altında internet erişimi sağlayabileceksiniz.

İnsan vücuduna etkileri ve diğer mevzular ile ilgili çalışmalar devam ederken yukarıda bahsedilen problemin de en kısa sürede çözülüp sistemin 2015 gibi kullanılabilir olacağı uzmanlar tarafından öngörülüyor..

Peki siz Wi-fi’nin sonunu getireceği düşünülen bu Li-Fi sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaptığınız için teşekkürler..