Zamanın Bereketsizliği ve Teknoloji


İnsan oğlu akıp giden zamanı ölçmek için saat takvim gibi birçok buluşlar gerçekleştirmiştir. zamanı verimli şekilde değerlendirmek için planlar yapmıştır. hayat bir koşturmacadır, ve sonu ne zaman olacağı belli değildir.

Eski zamanlarda günlerce katedilen yolları artık dakika ile ölçer olduk.
Bin yıllar öncesinde, hayatı kolaylaştıran pratik aletlere sahip değildi insanoğlu.O nispette de ömrü uzundu, zamanı fazlaydı. Şimdi ise, hemen hemen herşeyin bir makinesi icat edilmiş, kolaylık ve zamandan tasarruf etmek adına.
Ama zaman, kısa ve anlamsız.. Ahir zamanın en önemli ve belirgin alametlerinden biri olan, zamanın bereketsizliği mevzusu bizleri kulluğumuzda, ibadetlerimizde daha da muaccel kılmalıdır.Zaman az, ama yapmamız gerekenler de bir hayli fazla.

Annelerimiz makinelerin saltanatının olmadığı zamanlarda gününü çok daha bereketli geçiriyormuş...
ya şimdi?
ama teknolojinin getirdiği hız, bir şekilde bizden kesiliyor farkediyormuyuz?
zamandan daha fazla istifade etmek için hayatımızı kolaylaştıracak olan herşey sanki dahada kısaltıyor zamanımızı ve en önemlisi zamanın bereketini. Teknolojik aletlerin esiri olduk. Teknolojijle zamandan tasarruf edelim derken zamanın bereketini, yaşamın verimliliğini kaçırıyoruz. çünkü teknolojiyle çoğu gereksiz meşguliyetlerimiz artıyor. Zamanın en durgun olduğu zamanlar yapacak birşeyimiz olmadığı zamanlardır.meşguliyetler arttıkçada zaman hızla akıp geçecektir. Önemli olan şu sınırlı dünya hayatımızı ömrümüzün sonunda ‘’keşke’’ lerimiz olmadan, yaşamın gayesi doğrultusunda verimli şekilde değerlendirmektir.
Peygamber efendimiz (SAV) zamanın bereketsizliğiyle ilgili

""Zaman kısalacak. Bir sene bir ay gibi, bir ay bir hafta gibi, bir hafta bir gün gibi geçecek, bir günün geçmesi ise bir yaprağın yanması kadar çabuklaşacak, hiçbir şeyde bereket kalmayacak." Hadisiyle asırlar öncesinden ahir zamanda zamanın bereketsiz olacağını haber vermiştir.
Zamanın bereketi için yapılması gerekenler ise
· planlı ve kararlı olup işlerimizi önem sırasına koyup belirli zamanda halletmeye çalışmalı
· dinlendirici ve az bir uykuyla güne erken başlamalı
· kendimize vakit ayırmalı neredeolduğumuzu sorgulamalı, kendimizi ödüllendirmeliyiz
· zaman hırsızlarınıyok edip gereksiz bilgi ve muhabbetlerden kaçınmalı
· Planlamayı akşam yatmadan, mümkünse yıllık, aylık, haftalık ve günlük olarak, ama mutlaka yazılı olarak yapmalıyız. Böylece, kafamızdaki zaman planı unutulmaz, zihnimizin meşguliyeti azaltılır, konsantrasyonumuz artar.
· Ertelememeli, tek bir işe yoğunlaşmalı ve işi bir kerede bitirmeliyiz
· Hedefe ulaşmada kestirme ve alternatif yolları denemeliyiz.
Cetinia

2 yorum:

  1. Herksin uyması gereken maddeler yanlız kaçımız uyguluyoruz ?

    YanıtlaSil
  2. Evet Özellikle Sosyal Medyanın Günümüzde Bu Kadar İlerlemesi İle Zamanımızın Cogu İnternette Geçiyor.Zaman Çok Bereketsiz Geçmeye Başladı.Teknolojinin Yararı Kadar Zararı da Var Bunları Göz Ardı Etmemek lazım

    YanıtlaSil

Yorum yaptığınız için teşekkürler..