Blogger'a Domain Nasil Yönlendirilir?

Birçok site yayın hayatına başlayıp belli bir ziyaretçi kitlesi kazandıgında vps almak durumunda kalıyor.Özellikle binlerce kişinin ziyaret ettiği sitelere sahip olan kullanıcılar artan vps fiyatlarıyla birlikte hazır sistemlere yöneliyorlar.Blogger en popüler blog sistemi.Normal kurulan bir bloğa görede gerek alan gerek kolaylık ve en önemlisi arama motoru optimizasyonu için en uygun sistem.Şu an piyasada bulunan birçok hitli site domain yonlendirme işlemi ile blogger tabanını kullanıyorlar.Peki bu blogspot'a domain yönlendirme işlemi nasıl gerçekleşiyor? Bu yazımızda nasıl yapılacanı göstereceğiz selametle.



Öncelikle DnsPark sisteminden bir üyelik almanız gerekiyor.Bunun için vereceğimiz bağlantıdaki formda gerekli bilgileri doldurarak üye olmalısınız.
https://www.dnspark.net/register/

DnsPark sistemine üye olduktan sonra karşımıza aşağıdaki resimdekine benzer bir sayfa çıkacaktır.





Yukarıdaki sayfada görüldüğü gibi "Dns Hosting" sekmesine tıklıyoruz.





Açılan sayfada sol taraftaki blokta bulunan "Add New Domain" butonuna tıklıyoruz.


Karşımıza artık domain adresimizi eklemek için bir bölüm gelecek.gerekli bilgileri kendimize göre resimdeki gibi dolduruyoruz.Sonrasında bu sayfayı bir kenarda bekletip domainimizi aldığımız hosting firmasının sitesinden domain ile ilgili bazı işlemleri yapabilmek için sitesine giriyoruz.Ben Kırca Hosting kullanıyorum.Gayette Memnunum.

Giriş işlemimizi yaptıktan sonra domainimizi yöneteceğimiz sayfaya giriyoruz.

Nameserver bilgilerini yukarıda resimdeki gibi dolduruyoruz.Ve değişiklikleri kaydettikten sonra.Yine diğer pencereye dönüyoruz.


Yukarıda gördüğünüz sayfada ilk olarak yapmamız gereken işlem Hostname Yazan yere "@" ve Dyn IP Address yazan yerede 74.125.43.121 yazıp update all yazıyor.Karşımıza yine aynı sayfa gelecek busefer @ yerine www yazıp ip adresini tekrar eskisi gibi bırakıyoruz.Ve update all sekmesine tekrardan tıkladığımızda Dnspark sisteminde olan işlemimiz ve yönlendirme işlemimiz tamamlanmış olacaktır.Yönlendirme işlemi daha dogrusu Dnslerin algılanması 24 saat bulabilir.Bu süreci hızlandırmak için aşağıdaki talimatları uygulayabilirsiniz.Ben yönlendirdikten 10 dk sonra aktif olmuştu.

Başlat>Çaliştır>cmd

Karşımıza çıkan siyah ekrana "ipconfig/flushdns" kodunu giriyoruz ve enter tuşuna basıyoruz.Bu işlemi yaptıktan sonra bilgisayarımıza reset atıyoruz.Ve bilgisayarımız açıldığında sitemize artık yeni domainimizden ulaşabiliriz.Sorularınızı aşağıdan yorum olarak iletebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Paylaşım için teşeküler bilmeyenler için faydalı bir yazı olmuş

    YanıtlaSil

Yorum yaptığınız için teşekkürler..