Büyük Boyutlu Dosyaları Email ile Göndermek

    Bazı durumlarda email ile büyük dosyalarımızı karşı tarafa göndermek durumunda kalabiliyoruz. Bu durumda ise dosyanın büyüklüğünden dolayı bazı email hizmeti verenler işlemlerinizi kısıtlayabiliyor. Özellikle şirketinizin ya da kurumunuzun email sistemini kullandığınızda bu sorunla çok kez karşılaşabiliyorsunuz. İşte bu durumlarda çözüm niteliğinde geliştirilmiş bir sistem olan wetransfer kullanabilirsiniz. 

Wetransfer Nedir?

    Basit ve kullanışlı bir ara yüze sahip, Önceden daha büyük gönderilirken artık 2gb'a kadar dosya transferine olanak sağlayan, kayıt mayıt gerektirmeyen basit bir online transfer sitedir. Atıyosun dosyayı, yazıyorsun alıcının email adresini gönderiyorsun bu kadar. Eğer tek seferde göndereceğiniz dosya 2gb üstü ise o zaman bulut yani cloud sistemi kullanabilirsiniz. (Diğer yazılarımda anlatmışımdır)

Wetransfer ile dosya göndermek için,

        1.    https://wetransfer.com/ sitesine gidin, altta sadece dosya göndermek istiyorum diyerek kayıt ol kısmını geçebilirsiniz. 
        2.    Sonra çerezleri kabul et deyin.
        3.    SOL kısımda  (+) işaretli dosyaları yükleyin bölümü var, oradan göndermek istediğiniz fotoğraf veya belgeleri kendi bilgisayar/telefonunuzdan bulup yükleyin. Birden fazla dosya yüklenebilir.
        4.    Alıcı e-posta kısmına : göndermek istediğiniz kişinin e-mail adresini yazın (suleymancetin@mail.com gibi) Birden fazla göndereceğiniz kişi varsa ekleyebilirsiniz.
        5.    E-postanız kısmına: kendi epostanızı yazın.
        6.    Başlık kısmına: Ne konu hakkında gönderiyorsanız kısaca yazın (Çizim fotoğrafları vb. gibi)
        7.    Mesaj kısmına: Ne istediğinizi yazacağınız bölüm. (Konuştuğumuz gibi AutoCAD için söylediğim dosyaları gönderiyorum Süleyman Bey, gibi)
        8.    AKTAR diye devam edin, daha sonra dosyaların gönderilmesi için bu alana yazdığınız kendi mailinize gelen ONAY KODU gelecek, bunu da girin.
        9.    Onayla dediğinizde Aktarım Başlar ve "İşlem tamam! Transfer e-postası gönderildi. Transferiniz 7 gün süreyle indirilebilir." diye not çıkar karşınıza.

    Tamamlandığında size neler gönderildi raporunu gösterir. Dosyalarınız karşı maile gönderilmiştir ve 7 gün içinde indirmesi gerekir. 
Dikkat etmeniz gereken konu ise 7 günü geçtikten sonra ise bu dosyalar silinecektir.

İşlem bu kadar :) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaptığınız için teşekkürler..