Suya Düşen Akıllı Telefonu Kurtarmak İçin İlk Yapılacak Adımlar Nelerdir?

Akıllı telefonlar günlük hayatımızın bir parçası haline geldi ama, bununla birlikte cep telefonlarını suya düşürme olayları da arttı.

Suya düşen akıllı telefona ilk yapılacak şeyler nelerdir?

Böyle bir halde ilk yapılacak şey, akıllı telefonu kapatmak ve kavanozun arasında pirincin içine yerleştirmek.

Bu yazının yazım aşamasında, akıllı cep telefonlarını suya düşürenler için bir liste sıralandık. Ayrıca akıllı telefonu suya düşürdükten sonra sık yapılan hatalarıda yazımızda yazdık.

Ve yime suya düşürüldükten sonra ilk yapılacak şey, telefonu kapatmak ve bataryasını çıkarmak. Sonraki işlem ise, fazla fazla kimsenin aklına gelmiyor. Telefonu kavanozda pirinç içine yerleştirmek. Telefonun nemini çekmek için pirinç bire birdir.


Suya düşen akıllı telefonu kurutmak için sık yapılan hatalar da şöyle;

  • Cep telefonu fön ve mikrodalga bunun gibi aletler aracılığıyla kurutulmamalı.

  • Sıcak hava, cep telefonunun hasas elektronik parçalarına mikronluk küçük görünmeyen zararlar verebilir.

  • Sıcak hava bununla beraber cep telefonu bünyesinde su torbacıklarının oluşmasına da sebep olabilir.

  • Bazıları ise telefon hala çalışıyor mu diye açmaya çalıştıklarında aslında telefonun bozulmasını hızlandırıyorlar. Çünkü sudan dolayı telefonu açtığınızda güç heryere ulaşabilir olacak ve böylelikle kısa devre gerçekleşecek ve devreler bozulacaktır. Bu yüzden telefon çalışıyor mu diye kesinlikle denenmemesi, açılmaması gereklidir. Eğer tamamen kuruduğuna emin iseniz o halde açınız..
  • Kuruma işlemlerinden geçirilen cep telefonu, birkaç gün bekletildikten sonra açılmalı.

    Eğer birkaç gün bekleme sonunda hala nem var ise fön makinasi ile değil de, kurutma makinesi ise kalan çok az buharı kurutabilirsiniz.. Ama dikkat etmeniz gereken şey burda elinizdeki kurutma makinesi sıvıyı ileri itecek bir makine olmamalı ve sıvı kısma direk tutmamalısınız. Ortamı ısıtıp ( kavonozda olabilir) kalan buharı uzaklaştırmayı hızlandırabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaptığınız için teşekkürler..