"Batman-Kara Şövalye Yükseliyor" Fragman ve Filmin Özellikleri

Batman-Kara Şövalye Yükseliyor; (Özgün adı: The Dark Knight Rises)

Filmin Hikayesi;
Batman'in gecenin karanlığına karışıp ortadan kaybolarak bir anda kahramandan kaçağa dönüşmesinin üzerinden sekiz yıl geçmiştir. Başsavcı Harvey Dent'in ölümünü üstlenen Kara Şövalye, böylesinin herkesin yararına olacağını umduğu için her şeyini feda etmiştir.

Bir süre için bu yalan işe yarar ve Gotham şehrindeki suç faaliyetleri azalır. Fakat gizli amaçları olan kurnaz bir kedi hırsızın ortaya çıkmasıyla her şey değişecektir. Bundan çok daha tehlikelisi ise maskeli terörist Bane'in ortaya çıkışıdır. Bane, varlığını muazzam bir güç gösterisiyle Gotham sakinlerine sergileyen acımasız, maskeli kötü adamdır. Bane çılgın bir adam, Joker ise bir anarşistti; “Bane ise hem zihinsel olarak hem de eylemleriyle bir terörist. Fiziksel anlamda korkutucu ve ayrıca çok zeki.

Bane'in Gotham'a ilişkin acımasız planları Bruce'u kendi kendini mahkum ettiği sürgüne son vermeye yöneltir.


FİLMİN KADROSU
Uluslararası, zengin oyuncu kadrosunun başını bir kez daha Bruce Wayne/Batman rolüyle Oscar® ödüllü Christian Bale çekiyor. “The Dark Knight Rises/Kara Şövalye Yükseliyor”da ayrıca Selina Kyle rolünde Anne Hathaway, Bane rolünde Tom Hardy, Miranda Tate rolünde Oscar® ödüllü Marion Cotillard (“La Vie en Rose”) ve John Blake rolünde Joseph Gordon-Levitt yer alıyor.

Filmin senaryosu; Nolan kardeşlere; hikayesi Christopher Nolan ve David S. Goyer'a ait. Yapımcılığını Emma Thomas, Christopher Nolan ve Charles Roven üstleniyor.
Filmin tasarımı, Film Bob Kane tarafından yaratılan ve DC Comics tarafından yayımlanan çizgi roman karakterlerine dayanıyor. Filmin müziğini Oscar® ödüllü Hans Zimmer (“The Lion King”) besteledi. Filmin dünya çapındaki dağıtımını Warner Bros. Pictures gerçekleştirecek.

Filim Hakkında Yorumlar;
"Merakı ve gerilimi sonuna kadar koruyor. Neredeyse 3 saatlik filim ritim sorunu yaşatmadan meraklı bakışlarla filmin ve Batman'in başarılarını anlatıyor."
“İlk kez, fiziksel bir karşılaşmada Batman'in kazanması çok uzak bir ihtimal gibi görünüyor. Batman yıllardır kabuğuna çekilmiş bir şekilde duruyor, dolayısıyla zaten nispeten zayıf durumda. Bane ise hem inanılmaz güçlü hem de su katılmamış militanlığı ve kendisini güdümleyen ideolojiden ötürü çok acımasız"


FİLMİN KOSTÜMLERİ;
  1. Yarasa Kostümü; 110 adet ayrı parçadan, yarı esnek üretan kalıptan üretilmiş örmedir.
  2. Kedi Kostümü; Kedi hırsız Selina Kyle için karbon fiber altıgen dokumalı poliüretan kaplı spandeksten oluşuyor.
  3. Bane'in Kostümü; Bane için toplamda sekiz kostüm üretildi. Postal, asker pantolonu ve vücut zırhından oluşan kostüm doğal malzemelerden yapıldı ve oradan buradan toplanmış parçalarla süslendi.
BATMAN TAŞITLARI
  1. Batmobil; Aracın 6 tekerleği var: Öndeki 2 tekerlek yarış arabalarında kullanılan, arkadaki 4 tane ise canavar kamyonlarda (gösteri kamyonları) kullanılan türde. Aracın ağırlığı 2,5 ton, ulaşabildiği azami hız saatte yaklaşık 170 km. ve beş saniyede 96 km. hıza ulaşabiliyor.
  2. Batpod; Batman'ın arabası Batmobil'e benzer özellliklerde ve kendi kendine düz konuma gelebiliyor.
  3. Yarasa;Yarasa’da uçuyormuş yanılsamasını yaratmak için çeşitli yöntemler kullanıldı:


FRAGMANI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN






4 yorum:

  1. izledim ama seneryo pek hoşuma gitmedi açıkcası

    YanıtlaSil
  2. Sinemada izlenmesi gereken filmlerden bir tanesi

    YanıtlaSil
  3. ikinci bölüm süperdi, Batmani dramatize edip sunmuşlar.

    YanıtlaSil
  4. bi ara izlemek lazım sinemada daha keyifli oluyor

    YanıtlaSil

Yorum yaptığınız için teşekkürler..