Çocuklar için Doğa ve Orman Kitap Önerileri - Yeşil Kitaplar

Ankara merkezli sosyal girişimimiz olan Yeşil Orman Okulu olarak hazırladığımız kitapları da yeşil kitaplar öneri listesine eklememek olmaz, belki istifade etmek isteyenler için ilaç gibi gelir :)


1- Orman Anaokulları Etkinlik Kitabı
Orman Anaokulları için bulmaca, şekil avı, boyama, fark bulma gibi etkinlikler yer alıyor. Çalışmanın eğitimcilere farklı seçenekler sunmakta ve zor aşamalı etkinliklere de yer verildi. Orman Anaokulu için eğlenceli, öğretici ve hazırlayıcı bir kitaptır. Velileri ikna etmek için bu etkinlikler evde yada sınıfta yapılabilir.




2- Orman Anaokulları Eğiticilerin Eğitimi Rehberi
Henüz orman anaokulu konusunda harekete geçmediyseniz tavsiye edilir. Orman anaokulu eğitimlerinde kullanılan bu yayın temel kavramları anlamanız için hazırlandı. Orman anaokulu etkinliklerine de yer verilen zengin içerikli çalışmadır.



3- Anaokulları İçin Peyzaj Rehberi (Ücretsiz) 
Anonim, (2020) Anaokulları İçin Peyzaj Rehberi, YTOD ve Yeşil Orman Okulu Yayınları, Editör; Mustafa Çetin, 64 sayfa, Ankara.
Anaokullarının daha iyi bir bahçeye kavuşması için 12 uzman tarafından hazırlandı. Hem eğitmenlere ve hem peyzaj uygulayıcılarına anahtar bilgiler veriyor. Okulların pedagojik ve ekolojik olması için hazırlandı.





4- Orman Anaokulları Oyun ve Oyunlaştırma Kılavuzu (Şuan Tasarım Aşamasında )
Gümüş A., (2021) Orman Anaokulları Oyun ve Oyunlaştırma Kılavuzu, Yeşil Orman Okulu Yayınları, 72 sayfa, Ankara.
Oyun kavramını daha iyi kavramanız için alanında uzmanlarca hazırlandı. Geleneksel oyunları da gözeterek orman anaokulu çocuklarının kazanımları ve müfredata uygun içeriği detaylıca bir çalışmadır. Hem eğitmenlere ve hem velilere 22 adet benzersiz oyunlar sunacaktır.

detaylı bilgiler : Yayınlarımız ve Kütüphane

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaptığınız için teşekkürler..