Bisiklet Hasarını Sigorta'dan Aldı


Çanakkale’de yüzme antrenörü 31 yaşındaki Volkan Dönmez, bisikletiyle park halindeki bir otomobilin sürücüsünün kontrolsüz şekilde açtığı kapıya çarptı. Dönmez, bisikletinde oluşan maddi hasarı otomobil sürücüsünün sigorta şirketinden tahsil etti.

Yüzme antrenörü Volkan Dönmez, geçen 13 Ekim’de, antreman yapmak için bisikletiyle Atatürk Caddesi’ne çıktı. Balıkesir Kavşağı’na geldiğinde Dönmez, yolun sağında park halindeki 17 EU 547 plakalı otomobilin sürücüsü İbrahim Özden’in kontrolsüz şekilde açtığı kapıya çarptı. Çarpmanın şiddetiyle, devrilen bisikletinin arka jantı eğilen, ayna ve flaşörü kırılan Dönmez’in üzerindeki bisiklet forması da yırtıldı.

Bu sırada olay yerinden geçen trafik ekibi, kazayı görüp müdahale etti. Bisiklet ve otomobil sürücüsünün alkol muayenesi yapılıp, kaza raporu tutuldu. Her iki sürücünün de alkolsüz olduğu belirlenirken, kaza raporunda, otomobil sürücüsü İbrahim Özden, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 84. maddesinde yere alan kod 67′yi içeren, “Yolun sağına veya soluna yanaşırken, karayolunu kullananlar için tehlike doğurabilecek veya hareketlerini zorlaştıracak şekilde davranmak kuralını ihlal” suçundan kusurlu bulundu.

Bisikletin de bir taşıt aracı olduğunu ve trafikte saygı gösterilmesine dikkat etmek amacıyla Volkan Dönmez, mücadele başlattı. Kaza raporunu otomobil sürücüsü İbrahim Özden’in kasko şirketine gönderen Dönmez, zararının karşılanmasını istedi. Bu sırada bisikletini 380 liraya tamir ettiren Dönmez, faturasını da sigorta şirketine gönderdi. Dönmez, 5 aylık mücadelesi kazandı. Sigorta şirketi Dönmez’in hesabına 400 lirayı yatırdı.

Bu kararın tüm sürücülere örnek olacağını söyleyen Volkan Dönmez, “Türkiye’de bisikletin de bir taşıt aracı olduğu, trafikte saygı gösterilmesi gerçeği unutulmamalı” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaptığınız için teşekkürler..