Alışverişte Müzikal İşkence

Şimdi gelelim müzik zevkine, kimi arabesk, kimi sanat müziğinden hoşlanır. Kimi halk ozanlarımızın müptelasıdır, kimi mütemadiyen halk müziği dinler. Yaş gereği sanat müziğine ağırlık vermeye mi başladık ne. Ama şunu söylemek istiyorum, her yiğidin yoğurt yemesi farklı olduğu gibi herkesin müzik zevki de başka olabilir, saygı duymak lazım. 

Benim demem şu; büyük alış veriş merkezleri açıldı ya artık, konfeksiyonlar, bakkallar kapandı gitti. Koskoca merkezler var artık şimdi, a harfinden başlıyorsun z harfine kadar her şeyi bulmak mümkün, ışıl, ışıl her yer, pırıl, pırıl yerler, pek güzel görünüyor canım.
O beyaz ışıkların altında yürürken hafiften müzik, deymeyin keyfimize. İnsanın almayacağı varsa da alıyor. Gözleri kamaşıyor insanın. 


İşte burada ayrıntı, değineceğim nokta. Dükkânların adı hiç anlamadığım dilden, vitrindeki malzemeleri görmesem, takıcıyı nalbur, cipsçi yi köfteci, tostçuyu ayakkabıcı zannedeceğim. İsimler alabildiğine yabancı, o dükkânların sahipleri acep yabancı mı?
Tam kendime mont bakıyorum tepemde ışıkların yanındaki hoparlörden gelen ses sanki “adam gırtlaklıyorlar” gibi kulağımı tırmalıyor. Üstüne para verecekler bir nakaratını dinlemeyeceğim müziği bağırta, bağırta çalıyorlar. Adam sövüyor mu, övüyor mu belli değil. Girdiğim bütün dükkânlar damı çalar bu şarkılar yarabbi. Yoksa ben yaban ellerde miyim?
Yer Türkiye, mekân sahibi Türk, alan Türk, kulağımı tırmalayan müzik başka memleket, olmadı, olmuyor, olmayacak. Yabancı müzik sevenlerde vardır tabii, ama her dakika da çalınmaz ki. Arada bizim ellerden de çalsanız olmaz mı? 


Zoraki işkence çekiyor millet, benim terimimle katliam bu müzikler. Türkçeye katliam, Türk’e katliam, Vatana katliam. Değiştirin müziği burası Türkiye, zannetmeyin başka memleket.
Tabii size sürekli zeybek çalın, sanat müziğini kısmayın demiyorum, illa yabancı senfoni meraklısıysanız en azından sözsüz müzik çalın. Kendini gırtlaklayan adam sesi duymak bize işkence geliyor. Kısın şu müzikleri kısın.
Değiştirin bu kafayı, burası Türkiye başka Vatan sanmayın.


         Çetin Korkmaz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaptığınız için teşekkürler..