Windows 8.1'e Aero Görünümü Kazandırma


Merhaba sevgili Cetinia takipçileri. Bildiğiniz üzere Windows 8 çıkışıyla beraber birçok yeni özelliği beraberinde getirmiş, Windows 7'de olmayan özellikleri kullanıcılara sunmuştu. Fakat aynı zamanda başlat menüsü gibi Windows ile bütünleşmiş çok önemli özellikler yeni işletim sisteminden çıkarılmış, kullancılar yeni işletim sistemine uyum sağlamakta zorluk yaşamıştı. Windows 8'den çıkarılan bir diğer önemli özellik de Windows 7 görünümünün temel taşı olan Aero arayüzüydü. İşletim sistemine oldukça hoş bir görünüm kazandıran Aero arayüzü pencerelerin kenarlarını ve menü çubuklarını saydamlaştırıyordu ve kenarları yumuşatarak işletim sisteminizin daha organik görünmesini sağlıyordu. Kısa bir süre önce yayınlanan Windows 8.1 güncellemesi ise bu durumu değiştirmemiş ve Windows 8.1 Aero görünümü elde etmek mümkün olmamıştı.
Eğer siz de Aero görünümünü özlüyor ve Windows 8.1 işletim sistemi yüklü bilgisayarınıza bu görünümü yeniden kazandırmak istiyorsanız bu amaç için yayınlanan Aero 8.1 Theme size alternatif bir çözüm sunacaktır. Bu yazımızda Aero 8.1 Theme kullanarak Windows 8.1 işletim sistemi yüklü bilgisayarınıza nasıl Aero görünümü kazandırabileceğinizi anlatacağız.
Anlatıma geçmeden önce şu ön bilgileri paylaşmak doğru olacaktır:
  • Yapılacak işlemler sistem ayarlarını değiştiren işlemler olacağı için herhangi bir işlem yapmadan önce sistem geri yükleme noktası oluşturun. Bu geri yükleme noktası sayesinde sisteminizdeki olası bir arızayı tamir edebilirsiniz.
  • İşlemler sadece Windows 8.1 işletim sistemi üzerinde uygulanmalıdır.
Windows 8.1'e Aero görünümü ekleyebilmek için önce sistemimize dış kaynaklardan görsel değişiklikler uygulayabilmek amacıyla özel bir yama yüklememiz gerekmekte.  Kurulumdan sonra bilgisayarınızı kapatmayın veya yeniden başlatmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaptığınız için teşekkürler..